Těstoviny ze 100% semoliny

100% SEMOLINA: PRVOTŘÍDNÍ INGREDIENCE!

Těstoviny Adriana si zakládají na kvalitě. Proto jsou všechny těstoviny pod touto značkou vyráběné pouze ze semolinové mouky. Pokud Vám tento pojem nic neříká, dovolte nám, abychom Vám jej představili.

Semolinová mouka (zkráceně semolina) je pšeničná krupice umletá z tvrdé pšenice (triticum durum). Tato mouka se používá na výrobu kvalitních těstovin nebo pro přípravu semolinových kus-kusů, bulgurů, lahodného chleba a chalvy.

Obsahuje více lepku a méně škrobu (obvykle se uvádí, že čím vyšší podíl lepku a nižší podíl škrobu, tím lepší mouka). Pomalejší trávení semoliny (na rozdíl od klasické pšenice) pozitivně působí na udržení tělesné hmotnosti (tělo pociťuje hlad až za delší dobu) a zajištění vyrovnané výkonnosti organismu.

Těstoviny ze semolinové mouky se nerozvařují a nelepí. Mají také vyšší nutriční hodnotu, protože oproti klasické pšenici obsahují více bílkovin, mnohem více minerálních látek a mají nižší glykemický index (nižší glykemický index je pro tělo vhodnější).