pasta born with style

recepty

zpět

ZAPEČENÉ GOBETTI RIGATI S MARINOVANÝM KUŘECÍM MASEM

60 min

4 porce

olivový olej
500 g kuřecích prsou
800 g těstovin Gobetti Rigati
2 konzervy sekaných rajčat
2 šalotky
1 vejce
4 lžičky oregana
2 lžičky kari koření
¼ chilli koření
5 stroužků česneku
1–2 dl kuřecího vývaru
mletý černý pepř
sůl
parmazán

Vychutnejte si naše skvělé Cavatappi ve stylové kombinaci s kuřetem.

Kuřecí maso nakrájené na kostičky osolíte, opepříte, okořeníte a zakápnete kapkou olivového oleje. Přidáte vejce. Vše necháte přes noc pěkně marinovat.

Následující den se pustíte do vaření. Nejprve najemno nasekáte šalotku s česnekem, které potom zpěníte v pánvi na rozpáleném oleji. Přidáte naložené maso, osmahnete společně se šalotkou. Následně podlijete asi 1–2 dl připraveného chutného kuřecího vývaru. Směs pak necháte zhruba 20 minut dusit. Přidáte nasekaná rajčata, podle vlastní chuti dosolíte a opepříte.

Těstoviny Cavatappi smícháte s omáčkou a dáte do zapékací mísy. Vše posypete nastrouhaným parmazánem. Nakonec dáte zapéct zhruba na 25 minut na 180 stupňů.

Slavnostní a velmi chutná večeře se může podávat. Jako doplněk by nemělo chybět červené víno.