pasta born with style

recepty

zpět

LINGUINE S MOŘSKÝMI PLODY A RAJČATOVOU OMÁČKOU

45 min

4 porce

600 g těstovin Linguine
1 konzerva loupaných rajčat
800 g mušlí slávek
400 g mušlí
vongole
300 g kalamárů
8 krevet
300 g cherry rajčat
2 dl bílého vína
2 stroužky česneku
petrž
elka
olej olivový extra virgin
sůl

Vynikající těstoviny s plody moře, to má vždycky styl, nemyslíte?

Nejprve očistíte bohaté plody moře, mušle, krevety a kalamáry (pokud máte celé, odstraníte i páteř a oči a nakrájíte je na kousky).  V pánvi na panenském olivovém oleji osmažíte stroužky česneku, přihodíte mušle a necháte restovat. Když se mušle otevřou, přidáváte postupně ostatní plody moře.

Vše poté zalijete bílým vínem a přímo do pánve také vložíte rozprostřené linguine. Podle potřeby je zalijete vodou a necháte vařit. Stroužky česneku pak odstraníte. Naopak přidáte nakrájená cherry rajčata i loupaná rajčata. Jakmile budou linguine “al dente”, přestanete je vařit.

Na talíři je přizdobíte nasekanou petrželkou, případně dle chuti dosolíte, zakápnete olejem.

Jídlo můžete slavnostně podávat a vychutnávat. Vše “al dente”! Doporučujeme si k jídlu dát skvělé vychlazené bílé víno.