pasta born with style

recepty

zpět

BUCATINI S LOSOSEM PO SEVERSKU

30 min

4 porce

600 g Bucatini
1 lžíce soli
4 střední brambory nakrájené na kostky
4 střední mrkve nakrájené na kostky
¼ brokolice nakrájená na kousky
400 g lososa, vykoštěného a bez kůže
3 snítky kopru, nasekané na kousky
1 lžíce másla
1 větší cibule, nakrájená nadrobno
kvalitní sojová omáčka
300 g zakysané smetany
barevný pepř, čerstvě mletý

Vařte chutně a s lehkostí i ke slavnostní příležitosti. Losos nikdy nezklame. Tentokrát po seversku s těstovinami Bucatini.

Ideálně použijete dvojitý hrnec s napařovacím dílem.

V něm uvaříte v osolené vodě těstoviny podle návodu na obalu. Nad nimi vaříte na páře brambory, mrkev a brokolici. Po 10 minutách přidáte lososa připraveného na kousky o velikosti menšího sousta. Vaříte tak dlouho než jsou hotové těstoviny. (Nemáte-li napařovací hrnec, vaříte těstoviny samostatně a v jiném hrnci napařujete brambory i zeleninu s lososem zvlášť, asi 15 – 20 min.)

Na dno servírovací mísy nasypete kopr. Na něj přidáte lososa z pařáku tak, aby se v kopru obalil, pak kousky lososa s koprem vrátíte na 2 minuty nad páru. Slijete těstoviny, v prázdném hrnci zpěníte na másle cibuli, vrátíte do něj těstoviny a přidáte směs s lososem. Dochutíte pár kapkami sójové omáčky, vmícháte opatrně smetanu, aby se kousky lososa nerozdrobily. Na talíři pak ještě opepříte.

Pikantní a chuťově výrazný losos s Bucatini vám připraví slavnostní chvíle plné požitku.