pasta born with style

recepty

zpět

PENNE S VEPŘOVÝM RAGÚ

60 min

4 porce

400 g vepřového boku
1 mrkev
1 řapíkatý celer
2 šalotky
stroužek česneku
4 rajčata
2 dcl červeného vína
1 dcl smetany
800g těstovin Penne
nastrouhaný parmazán
olivový olej
sůl
pepř
rozmarýn
oregano
bazalka

Chcete spojit těstoviny s něčím opravdu chutným a výživným? Pak jsou Penne s vepřovým ragú jídlem přesně pro vás.

Kousek vepřového boku namelete. Do hrnce nalijete olivový olej, přidáte stroužek česneku nasekaný najemno a pak i nakrájenou mrkev, řapíkatý celer a 2 šalotky. Chvíli restujete. Dodáte umleté maso, opepříte a osolíte. Dochutíte bylinkami, ideálně čerstvými: rozmarýnem a oreganem. Přidáte nasekaná rajčata a zalijete červeným vínem a kapkou smetany. Plotýnku stáhnete na minimum a hodinu vaříte. Mezitím si připravíte Penne. Poté, co je slijete, je smícháte s omáčkou. Celé posypete nastrouhaným parmazánem.

Čeká nás výživný a moc chutný pokrm.