pasta born with style

recepty

zpět

LINGUINE CHILLI STIR-FRY

60 min

4 porce

Chilli omáčka:
4 ks delších červených nakrájených chilli papriček
3 stroužky česneku
1 hrnek lístků čerstvého koriandru
½ hrnku nastrouhaného palmového cukru
½ rybí omáčky
Čerstvá šťáva ze 4 ks limet
5 cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaného a nakrájeného

Stir-fry:
600 g těstovin Linguine
1 lžíce sezamového oleje
½ hrnku nesolených a nahrubo nasekaných arašídů
500 g vepřové kýty nakrájené na tenké nudličky
200 g podélně nakrájených zelených fazolek
1 ks menší brokolice rozebrané na růžičky
3 hrnky čerstvého baby špenátu
½ hrnku čerstvé chilli omáčky
1 hrnek čertsvých lístků koriandru

Jste ráda pikantní? Tak pojďte na to.

Nejprve si připravíte omáčku. Chilli papričky, česnek, koriandr, cukr, rybí omáčku, limetkovou šťávu i zázvor dejte do mixeru. Mixujte dokud nebude omáčka najemno rozmixovaná. Ve woku, nebo velké nepřilnavé pánvi, rozehřejte olej. Na prudkém plameni restujete arašídy, dokud nezezlátnou. Arašídy vyndáte a odložíte stranou. Do pánve vložíte vepřové maso nakrájené na nudličky a restujete zprudka zhruba 3 minuty. Přidáte fazolky, brokolici a špenát a restujete znova, až zelenina zkřehne. Přidáte uvařené těstoviny. Samozřejmě promícháte. Před podáním zasypete opraženými arašídy a čerstvým koriandrem.

Lahodná a lehce ostrá chuť. Je skvělé být pikantní.