pasta born with style

recepty

zpět

CRESTE DI GALLO S CHORIZEM, ŠALVĚJÍ A KOZÍM SÝREM

15 min

4 porce

600 g těstovin Creste di Gallo
200 g oloupaného choriza
1 cibule nakrájená na tenké plátky
50 g měkkého kozího sýra
1 lžíce mascarpone
4 lístky nasekané šalvěje
sůl
pepř

Zdravě a chutně? Tak to ideálně v kombinaci těstovin Cresti di Gallo, choriza a kozího sýra dochuceného šalvějí.

Chorizo nakrájejte na kolečka, vhoďte do suché pánve a opékejte na mírném ohni 2–3 minuty dozlatova. Opečené přesunete na talíř. Do pánve vložíte cibuli. Orestujte ji do sklovata. K cibuli přidáte zpět chorizo, promícháte a necháte stát na vypnuté plotýnce. Kozí sýr smícháte s mascarpone a šalvějí. Poté vše pečlivě smícháte s těstovinami a můžete slavnostně servírovat. Nakonec na talířích dopepříte.

A lahodná chvíle může začít. Příjemný zážitek!