pasta born with style

recepty

zpět

BUCATINI S HOVĚZÍM RAGÚ

75 min

4 porce

Na ragú:
3 lžíce olivového oleje
1 kg mletého hovězího masa
1 ks mrkve
1 ks řapíkatého celeru
2 ks cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce čerstvého rozmarýnu
1 lžíce čerstvého tymiánu
3 ks bobkového listu
2 hrnky červeného vína
3 hrnky rajčatové passaty
sůl
pepř

Na pesto:
150 g dýňových semínek
2 stroužky česneku
1/4 hrnku čerstvé petrželky
1 lžíce čerstvé šalvěje
1/3 hrnku olivového oleje
sůl
pepř

Bucatini:
600 g těstovin Bucatini
parmazán

Slavnostní jídlo na úrovni? Bucatini s hovězím ragú vyhoví elegantně všem, staromilcům i milovníkům moderní kuchyně.

Připravíte si zvlášť ragú a zvlášť pesto.

S ragú začnete. Na pánvi rozehřejete olej a na něm opékáte mleté maso, až je hnědé. Přidáte mrkev i celer nakrájené na větší kolečka, cibuli a česnek. Restujete asi 8 minut. Přidáte rozmarýn, tymián, bobkové listy, víno a rajčatovou pastu nebo protlak. Vaříte asi tři čtvrtě hodiny, dokud směs nezhoustne. Hotové odložte stranou. Mezitím si můžete připravit pesto. V mixéru rozmixujte dýňová semena a česnek, přidejte petrželku, šalvěj a olej. Vše smíchejte do husté pasty. Nandáte na hotové těstoviny.

Podáváte skvělé, delikátní a slavnostní jídlo: Bucatini přelité ragú, pestem a parmazánem.