pasta born with style

recepty

zpět

VÍC NEŽ JEN BOLOGNESE

30 min

4 porce

4 lžíce olivového oleje
500 g mletého hovězího masa
2 stroužky česneku
1 lžíce tymiánových lístků
1 lžíce sušený
ch chilli šupinek
800 g těstovin
Gobetti Rigati
2 lžíce rajčatového pyré
6 lžic suchého bílého nebo růžového vína
275 g červených a žlutý
ch cherry rajčátek
nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu
parmazán dle chuti
hladkolistá petržel na ozdobu

Rychle, chutně a jinak? Udělejte víc než jen klasické Bolognese.

Na pánvi rozehřejete olivový oleje, na něm opečete mleté maso spolu s česnekem, přidáte i tymián a chilli. Opékáte zhruba 6–8 minut, až maso krásně zhnědne.

Do masa na pánvi následně vmícháte rajčatové pyré, osolíte, opepříte, přidáte víno a vaříte dalších 5–6 minut za občasného promíchání. Do směsi přidáte rajčata, olivy a pár minut vše prohříváte. Těstoviny uvaříte jako vždy. Uvařené těstoviny slijete, promícháte se zbytkem oleje, citronovou kůrou a šťávou. Nakonec zamícháte se směsí na pánvi. Posypete nastrouhaným parmazánem a můžete podávat. 

Máte hotové neobyčejné Bolognese s chuťovým překvapením. A ani to dlouho netrvalo! To si pochutnáte.