pasta born with style

recepty

zpět

OSTRÉ TĚSTOVINY S RAJČATY A OLIVAMI

30 min

4 porce

600 g těstovin Funghetto
hobliny parmazánu k podávání
čerstvé oregano nebo petrželka na ozdobení
2 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku na tenké plátky
3 sardelové řezy, nasekané nadrobno
2 lžíce kapar
1/2–1 lžičky sušeného oregana
2 lžičky doppio concentrato nebo 1–2 rozmixovaná (nadrobno nakrájená) nakládaná sušená rajčata
1 hrnek černých oliv
2 konzervy rajčat
mořská sůl
několik čerstvých cherry rajčátek na větvičce

Máte ráda ostřejší jídlo? A chcete ho stihnout za rozumnou dobu? Pak jsou tu ostré těstoviny s rajčaty a olivami.

V hrnci na olivovém oleji orestujete česnek, sardelky, kapary, chilli, oregano a doppio concentrato či sušená rajčata. Opatrně, česnek nesmí zhnědnout! Pak přimícháte olivy a rajčata z konzervy. Vaříte na mírném ohni 10 minut. Ochutnejte a případně dosolte.

Uvaříte těstoviny.

Troubu předehřejete na 220 stupňů. Na plech vyložený pečícím papírem rozložíte rajčátka i se stopkami a pečete 5 minut, až začnou praskat, ale ještě zůstávají vcelku.

Uvařené špagety scedíte a promícháte s omáčkou. Ozdobíte čerstvým voňavým oreganem nebo petrželkou, pečenými rajčaty a hoblinkami parmazánu.

Vypadá to nádherně. A ještě lépe to chutná. A zas tak dlouho to netrvalo.