pasta born with style

recepty

zpět

LEHCE VYKOUZLENÝ HRNEC TĚSTOVIN S RAJČATOVOU OMÁČKOU

15 min

4 porce

600 g těstovin Linguine nebo Spaghetti 1 plechovka krájených rajčat
1 ks bílé cibule
4 stroužky česneku
1/2 lžičky sušeného chilli
2 lžičky sušeného oregana
sůl
čerstvě namletý pepř
2 snítky čerstvé bazalky
2 lžíce extra virgin olivový olej
čerstvě strouhaný parmezán

Potřebujete se dobře najíst všichni a rychle? Pak lehce vykouzlete velký chutný hrnec těstovin s rajčatovou omáčkou!

Do velkého hrnce dejte společně na půl přelomené těstoviny, plechovku rajčat, na úzké měsíčky nakrájenou cibuli, na tenké plátky nakrájený česnek a otrhané lístky bazalky. Zalijete vodou, zasypete chilli kořením, oreganem, solí a pepřem. Nakonec zakapejte olivovým olejem.

Přiklopíte pokličkou a přivedete k varu. Zmírníte oheň a pod poklicí necháte vařit asi 10 minut, každé 2 minuty promícháte a zkontrolujete množství tekutiny. Ke konci vaření by už měla být tekutina téměř všechna vsáknuta do těstovin, pokud by jí bylo v hrnci pořád hodně, odeberete ji lžící. Těstoviny hlídáte, aby byly akorát, tedy al dente! Chcete-li, dochutíte solí a pepřem a před servírováním ještě jednou promícháte. Na talíři zakápnete kapkou olivového oleje a zasypetee strouhaným parmezánem.

Zdravé, a přitom chutné, jste vyčarovali za pouhých 15 minut. Dobrou chuť všem.