pasta born with style

recepty

zpět

FUNGHETTO S HOUBAMI A SMETANOU

20 min

4 porce

mix hub
600 g těstovin Funghetto
1/2 větší cibule
přepuštěné máslo
sladká smetana
2-3 lžíce strouhaného parmazánu
sůl, bílý pepř
1 dcl suchého bílého vína

Máte ráda houby? Pak jsou pro vás těstoviny Funghetto s houbami tou nejlepší kombinací.

Houby omyjete ve vodě, necháte okapat, nekrájíte je. Na rozpálenou pánev dáte přepuštěné máslo a začnete restovat cibulku. Přidáte houby a promícháte s cibulkou. Zalijete dobrým bílým vínem a necháte vyvařit alkohol. Poté zmírníte plamen a přilejete smetanu. Po chvíli míchání přidáte ještě 3 lžíce nastrouhaného parmazánu, osolíte, opepříte. Nakonec vše smícháte s hotovými těstovinami. Podáváte posypané parmazánem.

Krásná, chutná, a nejen podzimní kombinace, byla hned hotová. Výbornou chuť.