pasta born with style

recepty

zpět

PENNE S MÁSLOVOU DÝNÍ A KOZÍM SÝREM

30 min

4 porce

2 lžíce oleje
1 ks oloupané a nasekané cibule
1 stroužek česneku, oloupaný a nasekaný
1 lžička sušených chilli papriček nebo floků
1 ks máslové dýně, oloupané, s vybranými semínky a nasekané na kostičky
400 ml horkého drůbežího nebo zeleninového vývaru
600 g těstovin Penne
20 ks šalvějových lístků
3 lžíce rostlinného oleje
125 g kozího sýra
2 lžíce opražených piniových oříšků
sůl
čerstvě namletý černý pepř

Vaříte ráda se stylem a moderně, ale zase nemáte až tolik času? Připravte si Penne s máslovou dýní a kozím sýrem.

Na velké pánvi rozehřejete olej na střední teplotu a podusíte na něm asi 5 minut cibulku. Přidáte česnek, kostičky dýně a vývar. Na malém ohni vaříte asi 15 minut, dokud dýně nezměkne a téměř celý vývar nevsákne. Na pánvi opečete na oleji šalvějové lístky. Ty pak vysušíte na kuchyňském papíru, slijete hotové těstoviny, necháte okapat a pak obojí vmícháte do dýňové směsi.

Těstoviny podáváte v nahřátých miskách, posypete je na kousky nalámaným sýrem, piniovými semínky, opraženými šalvějovými lístky a dochutíte solí i pepřem. Můžete ještě pokapat šalvějovým olejem, který zbyl v pánvi.

V jídle je nyní vše, jak jste chtěla. Je na co se těšit. Dobrou chuť.