Těstoviny ze 100% semoliny

recepty

zpět

Cavatappi s rajčatovou omáčkou, červenou paprikou, fazolkami a klobásou

300 g cavatappi
100 g klobásy (nakrájené na slabé plátky)
80 g zelených fazolek (nakrájených na menší kousky)
550 ml pasírovaných rajčat
2 stroužky česneku (nakrájené na slabé plátky)
½ červené papriky (nakrájené na slabé plátky)
parmezán (strouhaný nebo hobliny)
olivový olej
svazek bazalky
sůl
pepř

Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Na olivovém oleji orestujte česnek, červenou papriku a klobásu. Přidejte pasírovaná rajčata, ochuťte solí a pepřem. Přidejte zelené fazolky a uvařte je v omáčce do měkka. Dobře promíchejte s těstovinami a na talíři ozdobte bazalkou. Podávejte s hoblinkami parmezánu, případně jej nastrouhejte.

TIP:

- Zelené fazolky můžeme nahradit brokolicí nebo chřestem.

- Parmezán můžeme najemno nastrouhat nebo z něj škrabkou na zeleninu udělat hobliny.