Těstoviny ze 100% semoliny

recepty

zpět

Spaghetti 2 minuti se smetanovo-tomatovou omáčkou, lososem a špenátem

300 g spaghetti 2 minuti
300 g uzeného lososa (nakrájeného na menší kousky)
50 g čerstvého špenátu
700 ml pasírovaných rajčat
500 ml smetany
2 stroužky česneku (nakrájené na slabé plátky)
1 svazek pažitky (nakrájené nadrobno)
olivový olej
sůl
pepř

Na olivovém oleji orestujte česnek, přidejte pasírovaná rajčata, smetanu, ochuťte solí a pepřem a dobře provařte. Vložte nevařené spaghetti 2 minuti, které v omáčce změknou. Přidejte uzeného lososa, čerstvý špenát a dobře promíchejte. Na talíři ozdobte pažitkou.

TIP:

- Můžeme prohodit poměr tomatové omáčky a smetany. Omáčka bude krémovější.
- Místo čerstvého špenátu můžeme použít mražený.