Těstoviny ze 100% semoliny

recepty

zpět

Celozrnné spaghetti s vepřovou krkovicí, žampióny a pórkem

300 g celozrnné spaghetti
300 g vepřové krkovice (nakrájené na menší kousky)
150 g žampiónů (nakrájených na menší kousky)
50 g pórku (nakrájeného na nudličky)
60 g kapie (nakrájené na nudličky)
1 stroužek česneku (nakrájený na slabé plátky)
½ červené cibule (nakrájené na slabé plátky)
4 lžíce sójové omáčky
olivový olej
sůl
pepř
petrželka

Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Na olivovém oleji orestujte vepřovou krkovici, česnek, červenou cibuli a žampióny. Přidejte pórek, kapii,uvařené těstoviny, ochuťte sójovou omáčkou, pepřem a dobře promíchejte. Na talíři ozdobte petrželkou.

TIP:

- Ve vegetariánské verzi můžeme vepřovou krkovici nahradit brokolicí.
- Místo pórku je možné použít jarní cibulku.
- Při přípravě je důležité použít pánev určenou pro vysoké teploty a ingredience na ní zprudka opéct.