Těstoviny ze 100% semoliny

recepty

zpět

Creste di gallo s hovězím masem, houbami a smetanovou omáčkou

300 g creste di gallo
300 g hovězí steak z vysokého roštěnce
150 g žampiónů (nakrájených na menší kousky)
80 g znojemských nakládaných okurek (nakrájených na malé kousky)
200 ml smetany
50 ml pasírovaných rajčat
1 červená cibule (nakrájená na slabé plátky)
1 lžička sladké papriky
slunečnicový olej
sůl
pepř

Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Steak ochuťte solí a pepřem, pokapejte slunečnicovým olejem a opečte na rozpálené pánvi. Na slunečnicovém oleji orestujte žampióny a červenou cibuli. Přidejte sladkou papriku, smetanu, pasírovaná rajčata a ochuťte solí a pepřem. Dobře provařte. Až omáčka zhoustne, přidejte uvařené těstoviny a promíchejte. Nakonec přidejte nakládané okurky, promíchejte a steak i těstoviny naaranžujte na talíř.

TIP:

- Steak vyjměte z lednice alespoň hodinu před přípravou, aby získal pokojovou teplotu.
- Ochuťte jej solí a pepřem, pokapejte olejem a následně vložte na rozpálenou pánev. Další olej již do pánve nepřidávejte.
- Po upečení nechte maso minutu odpočinout.