CAVATAPPI S RAJČATOVOU OMÁČKOU, ČERVENOU PAPRIKOU, FAZOLKAMI A KLOBÁSOU
Ingredience
300 g těstovin Adriana Cavatappi
100 g klobásy nakrájené na slabé plátky
80 g zelených fazolek nakrájených na menší kousky
550 ml pasírovaných rajčat
2 stroužky česneku nakrájené na slabé plátky
½ červené papriky nakrájené na slabé plátky
parmezán strouhaný nebo hobliny
olivový olej
svazek bazalky
sůl
pepř
Tip
- Zelené fazolky můžete nahradit brokolicí nebo chřestem.
- Parmezán můžete najemno nastrouhat nebo z něj škrabkou na zeleninu udělat hobliny.
Postup
Těstoviny uvaříte v dobře osolené vodě a scedíte. Na olivovém oleji orestujete česnek, červenou papriku a klobásu. Přidáte pasírovaná rajčata, ochutíte solí a pepřem. Přidáte zelené fazolky a uvaříte je v omáčce doměkka. Dobře promícháte s těstovinami a na talíři ozdobíte bazalkou. Podáváte s hoblinkami parmezánu, případně jej nastrouhejte.