CELOZRNNÉ SPAGHETTI S VEPŘOVOU KRKOVICÍ, ŽAMPIÓNY A PÓRKEM
Ingredience
300 g těstovin Adriana Spaghetti celozrnné
300 g vepřové krkovice nakrájené na menší kousky
150 g žampionů nakrájených na menší kousky
50 g pórku nakrájeného na nudličky
60 g kapie nakrájené na nudličky
1 stroužek česneku nakrájený na slabé plátky
½ červené cibule nakrájené na slabé plátky
4 lžíce sójové omáčky
olivový olej
sůl
pepř
petrželka
Tip
- Ve vegetariánské verzi můžete vepřovou krkovici nahradit brokolicí.
- Místo pórku lze použít jarní cibulku.
- Při přípravě je důležité použít pánev určenou pro vysoké teploty a ingredience na ní zprudka opéct.
Postup
Těstoviny uvaříte v dobře osolené vodě a sceďte. Na olivovém oleji orestujete vepřovou krkovici, česnek, červenou cibuli a žampiony. Přidáte pórek, kapii a uvařené těstoviny, ochutíte sójovou omáčkou, pepřem a dobře promícháte. Na talíři ozdobíte petrželkou.