CRESTE DI GALLO S KUŘECÍM MASEM, BROKOLICÍ A MASCARPONE
Ingredience
1 mascarpone
600 g těstovin Adriana Creste di Gallo
sůl
černý pepř
1 menší brokolice
1 střední cibule
5 stroužků česneku
3 lžíce olivového oleje
400 g kuřecích prsou
100 ml drůbežího vývaru
svazek čerstvé bazalky
50 g kešu
parmezán
Postup
Creste di Gallo s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone? Ano, rychle, lehce a chutně. Brokolici rozdělíte na růžičky a dáte vařit v osolené vroucí vodě 3–4 minuty. Poté scedíte. Vychladlé nakrájíte na menší kousky. Cibuli nakrájíte najemno, česnek na plátky. Restujete na pánvi na rozehřátém oleji. Kuřecí prsa nakrájíte na kostičky a přidáte k cibuli a česneku. Opepříte, osolíte. Dobře orestujete. Podlijete vývarem a krátce dusíte. Poté přidáte mascarpone, které necháte rozpustit. Uvařené těstoviny smícháte s omáčkou a podáváte zdobené nastrouhaným parmezánem. Lehce a chutně. Pro vás to bylo snadné a ostatní už jen obdivně vychutnávají lahodnou chuť.