GOBETTI RIGATI S CHŘESTEM A HRÁŠKEM
Ingredience
600 g těstovin Adriana Gobetti Rigati
300 g čerstvého zeleného hrášku
300 g zeleného chřestu
100 g pesta
2 lžíce citronové kůry
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce olivového oleje
1 hrst čerstvé máty
sůl
pepř
parmezán
Postup
Chcete ve své kuchyni jaro? Gobetti rigati s výtečným chřestem a hráškem vás jarně povzbudí. Nejdříve si dáte vařit vodu na těstoviny. Nezapomenete ji pořádně osolit, voda by měla být slaná opravdu o dost víc než normálně. Chřest s jarním hráškem necháte spařit na 1–2 minuty v horké vodě, aby lehce změkly. Můžete využít i vodu s těstovinami a hrášek i s chřestem tam na poslední minutku přihodit. Jen opatrně, vždy je lepší mít chřest lehce tvrdší, takže stačí opravdu chvilička. Vše scedíte a přendáte na rozpálenou pánev společně s kapkou olivového oleje, pestem, citronovou kůrou i šťávou. Pesto můžete mít buď koupené, nebo si během chviličky udělat své vlastní. Všichni známe pesto klasické, bazalkové, ale na stejném principu můžete udělat pesto úplně z čehokoliv. Využijete třeba slunečnicových semínek, čerstvého hrášku v kombinaci s olivovým olejem a parmezánem. Nakonec dochutíte solí, pepřem a pár hoblinkami parmezánu. Jaro je tu, lehké, svěží, zdravé. A jak chutná!