GOBETTI RIGATI S KRÁLIČÍM RAGÚ A HLÍVOU ÚSTŘIČNOU
Ingredience
1 králík
čerstvý pepř a sůl
čerstvý tymián
1 cibule
5 stroužků česneku
olivový olej
100 g hlívy ústřičné
1 lžíce kaparů
2 lžíce rajčatového protlaku
150 ml suchého červeného vína
500 ml vývaru
2 lžíce másla
1 hrst čerstvé petrželky
800 g těstovin Adriana Gobetti Rigati
hobliny parmezánu
Postup
Máte rádi králíka? A chcete si ho dát trochu jinak? Pak je tu recept přesně pro vás. Králíka důkladně očistíte, vykostíte a maso nakrájíte na menší kousky. Osolíte, opepříte, přidáte lístky tymiánu. Cibuli a česnek nasekáte nadrobno a orestujete dozlatova na větší pánvi na olivovém oleji. Přidáte králičí maso, které také orestujete dozlatova. Hlívu nakrájenou na proužky krátce osmažíte s opečeným králíkem. Poté podlijete červeným vínem. Přidáte rajčatový protlak. Když se alkohol z vína odpaří, podlijete směs vývarem. Pod pokličkou dusíte doměkka asi 20 minut. Podle potřeby podlijete vývarem tak, aby byl na pánvi vždy dostatek omáčky. Na závěr do ragú přidáte máslo i nasekanou petrželku. Uvařené těstoviny vmícháte do připraveného ragú. Voňavá a nezvyklá kombinace vám bude nečekaně skvěle chutnat.