HOVĚZÍ SMETANOVÉ RAGÚ S CORNETTI RIGATI, HOUBAMI A HRÁŠKEM
(4 porce)
Ingredience
400 g těstovin Adriana Nejen na pánev Cornetti Rigati
500 ml smetany na vaření
300 g hovězího vysokého roštěnce
300 g hlívy ústřičné
100 g čerstvého hrášku
20 g hladkolisté petrželky
1 stroužek česneku
30 g sýra Parmigiano Reggiano
50 ml olivového oleje
sůl a pepř dle chuti
hladkolistá petrželka na ozdobu
Postup
Rozpalte pánev a přidejte olivový olej. Nakrájejte hovězí vysoký roštěnec na širší plátky a přidejte do pánve. Hlívu natrhejte na kousky a také přidejte do pánve. Ochuťte solí a pepřem a orestujte. Přidejte na plátky nakrájený česnek a krátce orestujte. Přilijte smetanu a nechte provařit. Přidejte těstoviny, podle potřeby vodu, přiveďte k varu a uvařte těstoviny v omáčce. Ke konci vaření přidejte hrášek, nastrouhaný sýr Parmigiano Reggiano a nakrájenou petrželku. Vše krátce provařte. Naservírujte na talíře, ozdobte nastrouhaným sýrem Parmigiano Reggiano a petrželkou.
V receptu jsme použili
Těstoviny s extra rychlou a jednoduchou přípravou.
- 1. Na pánvi si připravíme oblíbené ingredience nebo přivedeme k varu omáčku.
- 2. Přidáme neuvařené těstoviny a zalijeme horkou vodou v poměru 2:1.
- 3. Promícháme a vaříme 4 minuty.
- 4. Můžeme nechat pár minut odstát.