NEJLEPŠÍ SPAGHETTI ALL CARBONARA
Ingredience
600 g těstovin Adriana Spaghetti
200 g uzené pancetty, silnější plátky
100 g parmezánu
4 žloutky z vajec
olivový olej
čerstvě mletý pepř
Postup
Máte rádi klasická těstovinová jídla? Udělejte si ty nejlepší spaghetti alla carbonara. Nakrájíte si pancettu na proužky. Rozpálíte pánev s kapkou olivového oleje. Stačí opravdu malinko, protože dost špeku se z pancetty, kterou použijete, vypeče. Restujete ji dokřupava. Do mísy vyklepnete žloutky z vajec, přistrouháte parmezán, důkladně směs promícháte a opepříte. Z hotových těstovin odeberete hrnek vody, ve které se vařily. Poté je slijete. Pancettu přidáte k pastě a párkrát ji se slaninou promícháte. Přidáte vejce se sýrem a přiléváte horkou vodu z těstovin. Mícháte a vidíte, jak se vám tvoří krásná lesklá omáčka. Uvařené těstoviny servírujete na hluboký talíř. Před podáváním je ještě hojně posypete mletým pepřem. Na stůl položíte struhadlo s kusem parmezánu, aby si každý mohl přidat sýr tak, jak to má rád. Klasika je hotová, ale v tomto případě předčí všechna vaše očekávání.