NETRADIČNÍ SPAGHETTI S ČERVENOU ČOČKOU
Ingredience
250 g červené čočky
olivový olej
2 mrkve
2 řapíkaté celery
1 cibule
2 papriky – žlutá, zelená
4 stroužky česneku
½ lžičky tymiánu
1 lžička oregana
4 lžíce rajčatového protlaku
100 ml červeného vína
1 konzerva sekaných rajčat
500 ml hovězího vývaru
800 g těstovin Adriana Spaghetti
nastrouhaný parmezán na posypání
Postup
Překvapte sebe i partnera nečekanou kombinací. Připravte špagety s červenou čočkou. Nejprve uvaříte červenou čočku. Následně na rozpáleném oleji osmažíte cibulku, na kolečka nakrájenou mrkev, celer i kousky papriky. Poté přidáte česnek, tymián a oregano. Vše restujete do jemného změknutí. Vmícháte protlak a půl deci kvalitního červeného vína. Celé dobře povaříte. Přidáte rajčata, pepř a sůl, opět povaříte. Nakonec vmícháte předvařenou červenou čočku. Těstoviny podáváte přelité omáčkou a posypané strouhaným parmezánem. Nečekanou chutí i vzhledem jídla ukážete svůj styl. Dobrou výjimečnou chuť.