OSTRÉ TĚSTOVINY S RAJČATY A OLIVAMI
Ingredience
600 g těstovin Adriana Funghetto
hobliny parmezánu k podávání
čerstvé oregano nebo petrželka na ozdobení
2 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku na tenké plátky
3 sardelové řezy, nasekané nadrobno
2 lžíce kaparů
1/2–1 lžička sušeného oregana
2 lžičky doppio concentrato nebo 1–2 rozmixovaná (nadrobno nakrájená) nakládaná sušená rajčata
1 hrnek černých oliv
2 konzervy rajčat
mořská sůl
několik čerstvých cherry rajčátek na větvičce
Postup
Máte rádi ostřejší jídlo? A chcete ho stihnout za rozumnou dobu? Pak jsou tu ostré těstoviny s rajčaty a olivami. V hrnci na olivovém oleji orestujete česnek, sardelky, kapary, chilli, oregano a doppio concentrato či sušená rajčata. Opatrně, česnek nesmí zhnědnout! Pak přimícháte olivy a rajčata z konzervy. Vaříte na mírném ohni 10 minut. Ochutnejte a případně dosolte. Uvaříte těstoviny. Troubu předehřejete na 220 stupňů. Na plech vyložený pečicím papírem rozložíte rajčátka i se stopkami a pečete 5 minut, až začnou praskat, ale ještě zůstávají vcelku. Uvařené špagety scedíte a promícháte s omáčkou. Ozdobíte čerstvým voňavým oreganem nebo petrželkou, pečenými rajčaty a hoblinkami parmezánu. Vypadá to nádherně. A ještě lépe chutná. A zas tak dlouho to netrvalo.