Zpět
SPAGHETTINI SE SMETANOVO-TOMATOVOU OMÁČKOU, LOSOSEM A ŠPENÁTEM
20 minut
Středně složité
2 porce
ryby a plody moře
Ingredience
300 g těstovin Adriana Spaghettini
300 g uzeného lososa nakrájeného na menší kousky
50 g čerstvého špenátu
700 ml pasírovaných rajčat
500 ml smetany
2 stroužky česneku nakrájené na slabé plátky
1 svazek pažitky nakrájené nadrobno
olivový olej
sůl
pepř
Tip
- Pro krémovější omáčku můžete prohodit poměr tomatové omáčky a smetany.
- Místo čerstvého špenátu lze použít mražený.
Postup
Na olivovém oleji orestujete česnek, přidáte pasírovaná rajčata, smetanu, ochutíte solí a pepřem a dobře provaříte. Vložíte nevařené těstoviny Adriana Spaghettini, které v omáčce změknou. Přidáte uzeného lososa, čerstvý špenát a dobře promícháte. Na talíři ozdobíte pažitkou.