TORTI S POCTIVÝM RAGÚ
Ingredience
olivový olej
500 g vepřového krku s kostí
1 cibule nasekaná najemno
150 ml suchého bílého vína
2 plechovky konzervovaných rajčat
2 lžíce passaty
1 hrst bazalkových lístků
čerstvě namletý pepř
sůl
800 g těstovin Adriana Torti
hoblinky parmezánu
Postup
Máte chuť na něco opravdu pořádného, ale chcete si v kuchyni zároveň zachovat svůj styl? Pak zkuste torti s poctivým ragú. V hrnci s těžším dnem rozpálíte olej, na něm opečete ze všech stran maso tak, aby se zatáhlo a správně zhnědlo. Poté ho vyndáte z hrnce. Na oleji opečete nádherně dozlatova cibuli. Přilijete dobré suché víno, chvíli povaříte, aby se z něj odpařil alkohol. Pak vmícháte rajčata a passatu, přidáte zpátky maso a na mírném plameni vaříte minimálně 1,5 hodiny tak, aby maso změklo. Je-li to nutné, přilíváte průběžně trochu vody. Křehké rozpadající se maso oberete z kostí, dáte ho zpět do omáčky, vmícháte čerstvé bazalkové lístky. Vše podle vlastní chuti osolíte a opepříte. Uvařené těstoviny vmícháte do omáčky. Vše na talíři samozřejmě posypete parmezánem. A vynikající hostina může začít.