Objevte nové recepty Nejen na pánev!
Zpět

BUCATINI S LOSOSEM PO SEVERSKU

30 minut
Složité
4 porce
ryby a plody moře

Ingredience

600 g těstovin Adriana Bucatini
1 lžíce soli
4 střední brambory nakrájené na kostky
4 střední mrkve nakrájené na kostky
¼ brokolice nakrájená na kousky
400 g lososa, vykostěného a bez kůže
3 snítky kopru nasekané na kousky
1 lžíce másla
1 větší cibule nakrájená nadrobno
kvalitní sójová omáčka
300 g zakysané smetany
barevný pepř, čerstvě mletý

Postup

Vařte chutně a s lehkostí i ke slavnostní příležitosti. Losos nikdy nezklame. Tentokrát po seversku s těstovinami bucatini. Ideálně použijte dvojitý hrnec s napařovacím dílem. V něm uvaříte v osolené vodě těstoviny podle návodu na obalu. Nad nimi vaříte na páře brambory, mrkev a brokolici. Po 10 minutách přidáte lososa připraveného na kousky o velikosti menšího sousta. Vaříte tak dlouho, než jsou těstoviny hotové. (Nemáte-li napařovací hrnec, vaříte těstoviny samostatně a v jiném hrnci napařujete brambory i zeleninu s lososem zvlášť, asi 15–20 minut.) Na dno servírovací mísy nasypete kopr. Na něj přidáte lososa z pařáku tak, aby se v kopru obalil, pak kousky lososa s koprem vrátíte na 2 minuty nad páru. Slijete těstoviny, v prázdném hrnci zpěníte na másle cibuli, vrátíte do něj těstoviny a přidáte směs s lososem. Dochutíte pár kapkami sójové omáčky, vmícháte opatrně smetanu, aby se kousky lososa nerozdrobily. Na talíři pak ještě opepříte. Pikantní a chuťově výrazný losos s bucatini vám připraví slavnostní chvíle plné požitku.

V receptu jsme použili