FARFALLE NASLADKO S BROSKVEMI
Ingredience
300 ml mléka
400 g těstovin Adriana Farfalle
sůl
1 lžíce másla
1 kelímek (150 ml) bílého jogurtu
1 vanilkový cukr
1 broskvový kompot (700 g)
1 lžíce škrobu
50 g čokolády nebo nasekaných oříšků
meduňka na ozdobu
Postup
Ovoce, těstoviny a sladké? Tak to si s chutí dejte farfalle nasladko s broskvemi. V hrnci smícháte 500 ml vody s mlékem, jemně osolíte a přivedete k varu. Do vroucí tekutiny vložíte farfalle. Uvaříte. Hotové slijete, necháte okapat a promícháte se lžící másla. V míse smícháte jogurt s vanilkovým cukrem a vmícháte farfalle. Kompot scedíte, velké půlky broskví překrojíte, část rozložíte na talířky a část odložíte na později. Do šťávy z kompotu zamícháte škrob, povaříte do zhoustnutí. Pak přelijete ovoce na talířcích. Na ovoce navršíte nudle a navrch položíte zbylé měsíčky broskví. Posypete je strouhanou čokoládou nebo nasekanými oříšky. Ozdobíte snítkou meduňky. Podáváte dle vaší volby, třeba jako dětské jídlo nebo dezert. V každém případě si pochutnáte.