HLÁVKOVÝ SALÁT S TORTI, RAJČATY, MOZZARELLOU A BAZALKOU
(4 porce)
Ingredience
400 g těstovin Adriana Nejen na pánev Torti
1 ks hlávkového salátu
6 ks čerstvých rajčat
300 g cherry rajčat (žlutá a červená)
150 ml bílého vína
1 stroužek česneku
2 ks sýra mozzarella
100 ml extra panenského olivového oleje
sůl a pepř dle chuti
bazalka
Postup
Nastrouhejte čerstvá rajčata. Rozpalte pánev, přidejte olivový olej, stroužek česneku a zahřejte. Přidejte nastrouhaná rajčata, přiveďte k varu a krátce provařte. Přilijte víno, ochuťte solí a pepřem a provařte, aby se z vína vyvařil alkohol. Přidejte těstoviny, podle potřeby vodu, přiveďte k varu a uvařte těstoviny v omáčce. Přidejte natrhanou bazalku. Nakrájejte cherry rajčata na půlky a přidejte do pánve. Přidejte natrhaný hlávkový salát, mozzarellu, dle potřeby ochuťte solí a pepřem a promíchejte. Naservírujte na talíř, ozdobte bazalkou a pokapejte olivovým olejem.
V receptu jsme použili
Těstoviny s extra rychlou a jednoduchou přípravou.
- 1. Na pánvi si připravíme oblíbené ingredience nebo přivedeme k varu omáčku.
- 2. Přidáme neuvařené těstoviny a zalijeme horkou vodou v poměru 2:1.
- 3. Promícháme a vaříme 4 minuty.
- 4. Můžeme nechat pár minut odstát.