PENNE S UZENÝM LOSOSEM, ŠPENÁTEM A OMÁČKOU Z RAJČAT A MASCARPONE
(4 porce)
Ingredience
400 g těstovin Adriana Nejen na pánev Penne
500 g pasírovaných rajčat
60 g mascarpone
100 g čerstvého špenátu
100 g uzeného lososa
1 stroužek česneku
50 ml olivového oleje
sůl a pepř, dle chuti
pažitka
Postup
Rozpalte pánev a přidejte olivový olej. Přidejte na plátky nakrájený česnek a krátce orestujte. Přidejte pasírovaná rajčata, ochuťte solí a pepřem a nechte omáčku provařit. Přidejte těstoviny, podle potřeby vodu, přiveďte k varu a uvařte těstoviny v omáčce. Ke konci vaření přidejte mascarpone. Přidejte čerstvý špenát a dobře promíchejte. Naservírujte na talíř a ozdobte kousky uzeného lososa a nakrájenou pažitkou.
V receptu jsme použili
Těstoviny s extra rychlou a jednoduchou přípravou.
Uvařené ve vodě za 2 minuty, nebo je můžete připravit přímo s omáčkou:
- 1. Na pánvi si připravíme oblíbené ingredience nebo přivedeme k varu omáčku.
- 2. Přidáme neuvařené těstoviny a zalijeme horkou vodou v poměru 2:1.
- 3. Promícháme a vaříme 4 minuty.
- 4. Můžeme nechat pár minut odstát.
Adriana - RYCHLEJŠÍ NEZ HLAD!