PIKANTNÍ TĚSTOVINY S KLOBÁSOU A VODKOU
Ingredience
600 g těstovin Adriana Cornetti Rigati
olivový olej
4 nasekané stroužky česneku
1 g drcené červené papriky
800 g drcených rajčat
5 g soli
30 ml vodky
120 ml vysokotučné šlehačky
15 g čerstvě nasekané pažitky
180 g klobásek
Postup
Jak se moc nezdržovat a přitom zůstat pikantní? Jsou tu pikantní těstoviny s vodkou a klobásou. Na pánvi si rozehřejete olej, přidáte kousky klobásek a opékáte, dokud nejsou hezky zlatohnědé. Přidáte česnek, červenou papriku a restujete, dokud vám česnek nezezlátne. Do pánve přidáte drcená rajčata a sůl. Vše přivedete k varu. Následně oheň zmírníte a pozvolna vaříte asi 5 minut. Poté do směsi přidáte vodku i šlehačku. Opět přivedete k varu. Stáhnete oheň na minimum, přidáte těstoviny a pečlivě promícháte. Nakonec posypete čerstvou pažitkou. A rychlé pikantní jídlo se může podávat. Připravili jste to skvěle, a přitom vás to ani moc nezdrželo.